İncirli Gine Tavuğu

Anasayfa > Ana Yemekler > İncirli Gine Tavuğu





1- Doğranmış arpacık soğanını, incirleri ve tavuk göğüslerini oval kaba yerleştirin. Tuz ve karabiber ekleyin.

2- Üzerine Porto şarabını ve iki yemek kaşığı su dökün. Üzerini pişirme naylonu ile kaplayın.

3- Mikrodalga fırınınızda 900 W ısıda 10 dakika veya 850 W ısıda 12 dakika pişirin.

4- Gine tavuk göğüslerini ve incirleri servis tabağına alın.

5- Tereyağını pişirme sırasında damlayan sularla birlikte çırpın.

6- Sosu et üzerinde gezdirin.

7- Sıcak servis yapın.

İpucu: Bu değişik yemek, haşlanmış ve soyulmuş bakla eşliğinde servis edilebilir. Daha fazla lezzet katmak için Gine tavuklarını pişirmeden önce, üzerlerine ince birer dilim pastırma serin.


Tarif arıyorsanız. Bir kategori seçin

Kullanılan malzemeler
  • 2 parça Gine tavuğu göğsü
  • 8 kuru incir
  • 1 arpacık soğanı
  • 100 ml kırmızı Porto şarabı
  • 50 gr tereyağı
  • Tuz, karabiber
  • Kullanılacak gereçler: 25 cm çapında oval Pyrex fırın kabı, 1 adet servis tabağı, mikrodalgada kullanıma uygun pişirme naylonu 


    Cihazlar
     
    Yazdır     Sözlük



    Fiyat Listesi - Site haritası - Hukuki şartlar - Groupe Seb - Moulinex International - Join Us - © Moulinex 2007