Kalamarlı ve Ançüezli Güveç

Anasayfa > Ana Yemekler > Kalamarlı ve Ançüezli Güveç





1- Domatesleri soyun, çekirdeklerini çıkarın ve doğrayın.

2- Kalamarı kızartma tavasına koyun ve yağda soteleyin.

3- Doğranmış sarımsak, domates, beyaz şarap ve ançüez fileto ile birlikte tencereye alın. Tuz ve karabiber ekleyin ve iyice karıştırın.

4- Pişirme naylonu ile üzerlerini örtün.

5- Mikrodalga fırınınızda 900 W ısıda 10 dakika veya 850 W ısıda 12 dakika pişirin. Pişme işleminin yarısında karıştırın.

6- Servis etmeden önce üzerine kıyılmış maydanoz serpin.


Tarif arıyorsanız. Bir kategori seçin

Kullanılan malzemeler
  • 600 gr donmuş kalamar
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 2 domates
  • 100 ml beyaz şarap
  • 8 adet yağda bekletilmiş ançüez fileto
  • Tuz, karabiber, maydanoz
  • Kullanılacak gereçler: 2 litrelik Pyrex güveç kabı, 1 adet kızartma tavası, mikrodalga fırında kullanıma uygun pişirme naylonu


    Cihazlar
     
    Yazdır     Sözlük



    Fiyat Listesi - Site haritası - Hukuki şartlar - Groupe Seb - Moulinex International - Join Us - © Moulinex 2007