Tavuklu ve Tarhunlu Yahni

Anasayfa > Ana Yemekler > Tavuklu ve Tarhunlu Yahni





1- Soğanları, mantarları, tarhunu ve beyaz şarabı tencereye alın. Tuz ve karabiber ekleyin.

2- Üzerini pişirme naylonu ile kapatın ve mikrodalga fırınınızda 900 W ısıda 5 dakika veya 850 W ısıda 6 dakika pişirin.

3- Tavukları parçalara ayırın ve tabağa ekleyin.

4- Izgaranızın mikro ızgara işlevini kullanarak 600 W ısıda 10 dakika pişirin. Pişme işleminin yarısında karıştırın.

5- Mısır ununu krema ile karıştırın ve sürekli karıştırarak tencereye ekleyin. Baharatları kontrol edin.

6- Tekrar fırına yerleştirin, ızgaranızın mikro grill işlevini kullanarak 600 W ısıda 3 dakika pişirin.

7- Sıcak servis edin.

İpucu: Yahninizi kızarmış karışık sebze eşliğindeki bulgur ile de servis edebilirsiniz.


Tarif arıyorsanız. Bir kategori seçin

Kullanılan malzemeler
  • 600 gr tavuk göğsü
  • 100 gr küçük soğan
  • 100 gr düğme mantar
  • 1 dal tarhun
  • 100 ml beyaz şarap
  • 2 yemek kaşığı taze krema
  • 1 çay kaşığı mısır unu
  • Tuz, karabiber
  • Kullanılacak gereçler: 2 litrelik Pyrex tencere, mikrodalgada kullanıma uygun pişirme naylonu, DUO ızgara.


    Cihazlar
     
    Yazdır     Sözlük



    Fiyat Listesi - Site haritası - Hukuki şartlar - Groupe Seb - Moulinex International - Join Us - © Moulinex 2007