Domatesli ve Fesleğenli Ton Balığı

Anasayfa > Ana Yemekler > Domatesli ve Fesleğenli Ton Balığı





1- Ton balığını 3 cm'e 3 cm'lik küpler halinde doğrayın ve tencereye yerleştirin. Yağı, mercanköşkü, 8 fesleğen yaprağını ve beyaz şarabı ekleyin. Tuz ve karabiber koyun.

2- Tüm malzemeleri karıştırın ve bir saat buzdolabında bekletin.

3- Limon suyu ve doğranmış sarımsak ile birlikte soyulmuş ve doğranmış domatesleri tavaya koyun. İyice karıştırın.

4- Pişirme naylonu ile üzerini kapatın, mikrodalga fırınınızda 900 W ısıda 8 dakika veya 850 W ısıda 10 dakika pişirin.

5- Baharatlarını kontrol edin. İnce doğranmış fesleğen serperek servis edin.

İpucu: Üzerine zeytinyağı serpilmiş patates püresi eşliğinde de servis edebilirsiniz.


Tarif arıyorsanız. Bir kategori seçin

Kullanılan malzemeler
  • 600 gr taze ton balığı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Bir limonun suyu
  • 1 çay kaşığı mercanköşk
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 konserve soyulmuş domates
  • 100 ml beyaz şarap
  • 1/2 demet fesleğen
  • Tuz, karabiber.
  • Kullanılacak gereçler: 2 litrelik Pyrex tencere, mikrodalga fırında kullanıma uygun pişirme naylonu


    Cihazlar
     
    Yazdır     Sözlük



    Fiyat Listesi - Site haritası - Hukuki şartlar - Groupe Seb - Moulinex International - Join Us - © Moulinex 2007