Salsa Sosu

Anasayfa > Soslar ve Çorbalar > Salsa Sosu





1- Domatesleri kaynar suda 30 saniye bekletin, kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkarın.

2- Acı biberi ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın. İsterseniz damak tadınıza göre birkaç çekirdeğini bırakabilirsiniz.

3- Domatesleri, soğanı ve sarımsağı domates püresi ile birlikte mikser kabına koyun.

4- 40 saniye mikserden geçirin.

5- Karışımı saplı tencereye dökün, bitkisel yağı ekleyin ve 6 ila 8 dakika orta ateşte kaynatın.

6- Ateşten alın ve en az 10 dakika soğumaya bırakın.

7- Limon suyunu ve kişnişi ekleyin. Taze makarna veya pilav eşliğinde servis yapın.


Tarif arıyorsanız. Bir kategori seçin

Kullanılan malzemeler
  • 4 olgun domates
  • 1 yemek kaşığı domates püresi
  • 8 parçaya ayrılmış 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 acı biber
  • 2 yemek kaşığı bitkisel yağ
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Birkaç dal kişniş
  • Tuz, karabiber

  • Cihazlar
     
    Yazdır     Sözlük



    Fiyat Listesi - Site haritası - Hukuki şartlar - Groupe Seb - Moulinex International - Join Us - © Moulinex 2007